Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز بعد از مراسم عروسی‌شان شیپور جنگ تحمیلی از طرف رژیم بعث عراق نواخته شد. فاطمه به همراه دخترخاله هایش که خواهران همسرش نیز بودند برای یادگیری آموزش‌های نظامی به مسجد محل که دیوار به دیوار خانه‌شان بود می‌رفتند و تا دیروقت آنجا بودند.

خبرگزاری میزان - سیده رقیه آذرنگ پژوهشگر حوزه زن در دفاع مقدس - سلام و درود خدا بر حضرت زهرای مرضیه سلام‌الله‌علیها و ۷ هزار زن شهید ایران اسلامی که رهرو صدیق آن حضرت بودند و به تأسی از زندگانی بابرکتش قدم در راه ایثار و مقاومت نهادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زنان شهید واژه به واژه ایثار را برایمان معنا کردند. هر چه بیشتر از آن‌ها بدانیم، چون چراغ راه فروزانی‌اند که صراط مستقیم را هرگز گم نخواهیم کرد.

در برگ برگ خاطرات بانوان شهید جستجو می‌کنیم و این‌بار به نام شهید فاطمه ملک‌پور زارع می‌رسیم.

فاطمه ملک پور زارع در سال ۱۳۴۰ و در شهر اهواز متولد شد. دختر اول خانواده بود و عزیز کرده پدر و مادر. از کودکی شیرین زبان بود. عاشق درس و مدرسه. وقتی به مدرسه رفت با تلاش و پشتکار توانست مقطع دبستانش را پشت سر بگذارد. فاطمه آنقدر درس خواندن را عاشقانه دوست داشت که در تعطیلات هم به مرور دروس می‌پرداخت و به دلیل اینکه دوران انقلاب شروع شده بود، در مراسم‌ها و راهپیمایی‌ها هم شرکت می‌کرد.

مدرک دیپلمش را پس از گذراندن مقطع دبیرستان با معدل بالایی گرفت. او در آزمون فوق دیپلم هم شرکت کرد و مثل همیشه در این مرحله نیز موفق شد. فامیل و دوست و آشنا فاطمه را دختر درس‌خوان خطاب می‌کردند.

او باوقار و با نجابت بود. روسری و حجاب می‌پوشید. پدر و مادرش اهل شهر دزفول بودند. هر از گاهی برای دیدن فامیل بایستی از اهواز به دزفول می‌آمدند.

جنگ تحمیلی که شروع شد مانند دیگر مردم در خوزستان ماندند. ترددشان بین دو شهر جبهه اهواز و دزفول بیشتر شده بود. چون مادرش دلتنگ خواهرانش می‌شد. در همین دید و بازدید‌ها بود که پسر خاله‌اش از او خواستگاری کرد.

مادر فاطمه به پسر خواهرش گفته بود: فاطمه را باید از پدرش خواستگاری کنی!

هوشنگ سازش پسر خاله فاطمه بود که پس از آن درخواست به همراه خانواده‌اش به اهواز رفت و جواب بله را از پدر فاطمه گرفت. پدر به این وصلت رضایت داد؛ زیرا هوشنگ را مثل پسرش دوست داشت.

فاطمه هم خیلی به خانواده خاله‌اش وابسته بود و احترامشان را داشت. دخترخاله‌ها نیز هم‌سن و سالش بودند. دلش به این پیوند آسمانی راضی بود. در همان موقع خطبه عقدشان با مهریه چهارصد تومان جاری شد.

خانواده‌ها قرار گذاشتند در روز‌های پایانی شهریور ۱۳۵۹ مراسم ازدواج ساده‌ای را در دزفول برگزار کنند. حلاوت عروسی فاطمه و هوشنگ کام آشنایان را شیرین کرده بود. همه به هم می‌گفتند: چقدر این دو به هم می‌آیند!

چند روز بعد از مراسم عروسی‌شان شیپور جنگ تحمیلی از طرف رژیم بعث عراق نواخته شد. فاطمه به همراه دخترخاله هایش که خواهران همسرش نیز بودند برای یادگیری آموزش‌های نظامی به مسجد محل که دیوار به دیوار خانه‌شان بود می‌رفتند و تا دیروقت آنجا بودند. همسرش هم از طرف بسیج در شب‌هایی که برق از غروب قطع می‌شد تا دید عراقی‌ها کمتر باشد در جمع بسیجیان از محله‌ها نگهبانی می‌داد.

با اصابت اولین موشک به خانه‌های مسکونی و مردم بی دفاع دزفول، خانواده که دور هم جمع شدند صحبت‌های عجیبی بین‌شان رد و بدل شد. از اوج خرابی و ویرانی گرفته تا تعداد شهدای بمباران‌های شهر و آرزوی شهادت.

هوشنگ سازش همسر فاطمه از آن روز برایمان گفت: در تاریخ ۱۷/ ۷/ ۵۹ آخرین دیدارم با خانواده و همسرم فاطمه را درست به یاد دارم. تنها شبی بود که پدرم با لباس راحتی نخوابید و لباس رسمی بلوز و شلوار تمیز پوشید. دور هم نشسته بودیم همسرم فاطمه به خواهرم گفت: بعثی‌ها ما رو هم تا چند روز دیگه مثل خانه‌های خیابان کشاورز می‌زنن. حتما ما را هم توی شهیدآباد دفن میکنن. ما شهید می‌شیم.

علیرضا برادرم رو کرد به خواهرم با خنده و شوخی گفت: طوبی! مزارت رو میزارن پایین پای من. بقیه افراد هم همینطور. همه به هم آدرس مزارهایشان را در شهیدآباد نشان می‌دادند.

چهره‌هایشان نورانی شده بود و خندان. مادر و خواهرانم حتی همسرم فاطمه روسری سرشان بود. نزدیکای ساعت نه شب بود. پدرم گفت: برید بخوابید تا فردا بریم شهید آباد؛ یا با پای خودمان میریم یا روی دوش مردم میبرنمان ...

با جمع‌شان خداحافظی کردم و ازشان جدا شدم. چون مثل همیشه از طرف بسیج باید روی پل نگهبانی می‌دادم. علیرضا و محمدرضا برادرانم به مسجد رفتند. ساعت نه و نیم شب صدای انفجار مهیبی همه شهر را لرزاند. هیچ کس نمی‌دانست اینبار عراق کجا را با موشک زده. ناگهان یکی از رفقای بسیجی از راه رسید تا مرا دید سراسیمه گفت: مسجد نزدیک خانه‌تان را موشک زده! مسجد پاسداران!

نشستم ترک موتور و به طرف خانه‌مان راه افتادم. موشک در خانه آقای هودگر همسایه مان اصابت کرده بود. چهار نفرشان شهید شده بودند و از خانواده ما هفت نفر شهید دادیم. دو برادرم علیرضا و محمدرضا در مسجد نگهبانی می‌دادند که شهید شدند. پنج نفر هم در خانه‌مان به شهادت رسیدند؛ مادر و پدرم، شهناز خواهر بزرگم، مهین و طوبی خواهران دیگرم و فاطمه همسرم.

باورش برایم خیلی سخت بود. چندین نفر هم در مسجد به شهادت رسیده بودند. چه اوضاعی شده بود. دیگر نه خانه‌ای بود و نه خانواده‌ای. همه چیز ویران شده بود. با کوهی از خاک و آوار مواجه شدم. در آن لحظه احساس غربت و تنهایی کردم و از خدا خواستم به من صبر و توانی عنایت فرماید. شادی روح شهدا صلوات

 

بیشتر بخوانید: زنان و مقاومت/ نگاهی به زندگی شهید فروزان آریان‌پور

 

انتهای پیام/

برچسب ها: شهدای زن فاطمه ملک پور زارع

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهدای زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۲۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها درمسیر فرهنگ ایرانی اسلامی، و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آنان در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری، هدف گذاری در ۷ زمینه ذیل در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.
۱-پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران
۲-شناسایی و معرفی ظرفیت ها ,استعداد ها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت
۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی بویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران
۴-الگوسازی شخصیت های موفق علمی , فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان
۵- تقویت فعالیت های جهادی , فرهنگی , هنری و رسانه ای در حوزه زنان
۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور
۷-ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

جشنواره پنجم فیلم کوثر در چهار بخش سینمای ایران شامل: فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم) مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویزه گنجانده شده که عبارتست از:
الف - نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته است .

ب- حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بر پایه این گزارش، بخش طرحها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیر رقابتی نیز سایر بخش‌های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور، از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس: kovsarfestival@gmail.com کنند و در صورتیکه حجم فایل اثر بیش از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را بصورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. ضمن اینکه پایان وقت اداری روز شنبه پنجم خرداد ماه سالجاری، آخرین مهلت ارسال آثار در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره:
تهران – میدان فردوسی -خیابان انقلاب – چهار راه کالج – خیابان حافظ – خیابان غزالی – پشت سفارت روسیه – پلاک ۱۱ – مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر- آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)
تلفن و دورنگار : ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵
همه روز هفته بجز پنجشنبه و جمعه
آدرس پست الکترونیکی : kosarfilmfestival۶۷@gmail.com
آدرس وبسایت: www.isartalash.ir
پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر، تیرماه ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده وبا همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار میشود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229140 برچسب‌ها فیلم جبهه مقاومت ایثار وشهادت

دیگر خبرها

  • این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!
  • 26 بازیکن به اردوی تیم ملی فوتبال زنان دعوت شدند
  • نخستین دیدار خانواده شهید رنجنوش با پیکر مطهر بعد از ۳۸ سال
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • دعوت از ۲۶ بازیکن به اردوی تیم ملی زنان
  • حتی با تولد فرزندش هم جبهه را ترک نکرد
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بی‌نمک زندگی کنید!