Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@00:24:50 GMT

تلاش برای جذب بیش از 13 هزار سوادآموز فارس

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۳۱۱۹

تلاش برای جذب بیش از 13 هزار سوادآموز فارس

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ عیسی ملک پور معاون سوادآموزی فارس در اولین کارگروه برون سپاری سواد آموزی استان گفت: سازمان سوادآموزی در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و همچنین ایجاد اشتغال در جامعه در طی سال های اخیر فعالیت های خود را به صورت برون سپاری انجام می دهد.

وی با تاکید بر اینکه برون سپاری با هدف شتاب بخشی به روند زدودن بی سوادی انجام می شود افزود: وظیفه اصلی سوادآموزی شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان جامعه است که این مهم در دوران قبل از ادغام نهضت سواد آموزی و آموزش و پرورش توسط آموزشیاران انجام می شد و پس از ادغام نیز سازمان سواد آموزی برای انجام ماموریت خود به روش برون سپاری تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون سواد آموزی فارس ادامه داد: از مشکلات سوادآموزی استان نبود انگیزه لازم و استقبال بی سوادان برای فرا گیری سواد، مهاجرت و پراکندگی بی سوادان در سطح استان و همچنین نبود الزام قانونی برای حضور بی سوادان در فرایند آموزش می توان نام برد.

ملک پور گفت: در روش برون سپاری استفاده از توان بخش خصوصی چه به صورت تشکل های غیر دولتی و چه نیروهای دولتی همچون معلمان، کارکنان رسمی سایر ادارات و بازنشستگان مورد تاکید است.

معاون سوادآموزی فارس افزود: بر همین اساس کارگروه برون سپاری در همه ادارات آموزش و پرورش سراسر استان تشکیل خواهد شد و انتخاب، معرفی و نظارت بر فعالیت تشکل های علاقمند به همکاری با سازمان سواد آموزی توسط این کارگروه انجام می شود.
وی تصریح کرد: در سال 95 نزدیک به 55 تشکل در سراسر استان فارس امر شناسایی، جذب و آموزش بی سوادان را بر عهده داشت و امسال نیز ادارات آموزش و پرورش فارس با توجه به سهیه تعیین شده تنها پس از تعیین تشکل های طرف قرارداد با سوادآموزی و ثبت آن ها در سامانه سواد آموزی، امکان ثبت افراد بی سواد و تکمیل سهیمه تعیین شده خود را دارند.

ملک پور با تاکید بر اهمیت نظارت بر فرایند سواد آموزی استان اضافه کرد: ستاد امتحانات استان وظیفه برگزاری، کنترل و نظارت بر فرایند سواد آموزی را دارد و سازمان سواد آموزی استان نیز تنها پس از تائید سلامت روند آموزش بی سوادان و بر اساس نرخ مصوب، موظف به پرداخت هزینه است.

معاون سواد آموزی فارس بیان کرد: در سال جاری هزینه شناسایی و آموزش و قبولی برای هر فرد در دوره سواد آموزی 760 هزار تومان، دوره انتقال 840 هزار تومان و دوره تحکیم نیز 130 هزار تومان است.

وی ادامه داد: در همین راستا و به منظور تشویق افراد بی سواد برای حضور در فعالیت های سواد آموزی 20 درصد از نرخ تمام شده دوره سواد آموزی به مبلغ 144 هزار تومان پس از قبولی به سواد آموزان پرداخت می شود که در سال قبل نیز نزدیک به 3 هزار و 500 سواد آموز قبول شده سال 94 موفق به دریافت این مبلغ شده اند.

ملک پور با بیان اینکه حجم سهمیه استان در سال قبل 16 هزار نفر بوده افزود: با توجه به اینکه سوادآموزی استان فارس در چند سال اخیر توانسته بیش از حجم سالانه خود افراد بی سواد را تحت پوشش قرا ر دهد، سهمیه این استان در سال 96 کاهش یافته و سهمیه کنونی استان 13 هزار و 500 نفر است که از این تعداد 1 هزار و 500 نفر باید از اتباع خارجی باشد.

وی یاد آور شد: سهمیه استان فارس در امسال و در دوره انتقال 3 هزار و 200 نفر و در دوره تحکیم نیز 3 هزار نفر است.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۳۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

کد خبر 6094767 علی قدمی

دیگر خبرها

  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • راه‌اندازی اردوگاه دانش‌آموزی چمعالی بعد از ۱۸ سال
  • ۹۷ درصد مردم چهارمحال و بختیاری با سواد هستند
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • تعیین تکلیف اردوگاه دانش‌آموزی شهید چمران پس از ۱۸ سال
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • بافق دارای بالاترین میزان تراکم دانش آموزی در استان یزد