Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@15:48:37 GMT

گروه «نواي خيال» برگزيده هزارصدا شد

تاریخ انتشار: ۸ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۰۹۳۵۹۲

خبرگزاري آريا - دور نهايي بخش اصيل ايراني برنامه «هزارصدا» براي انتخاب بهترين گروه سال 1395 با حضور محمدعلي بهمني، فريدون شهبازيان و حسام‌الدين سراج، اساتيد شعر و آهنگسازي و آواز، عصر روز چهارشنبه 6 اردي‌بهشت با مديريت و اجراي «آرش نصيري» در فرهنگسراي ارسباران برگزار شد.
 
اين برنامه با خواندن شعري از شاعر بزرگ تازه درگذشته، «کيومرث منشي‌زاده» آغاز و سپس تيتراژ برنامه پخش شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين تيتراژ روي آوازخواني زندهاد محمود محمودي خوانساري و نوازندگي پيانوي استاد فخري ملک‌پور ساخته شده بود و بانو فخري ملک‌پور هم که ميهمان ويژه برنامه بود، بعد از اتمام آن به شدت مورد تشويق حضار قرار گرفت. همچنين بنا بر آنچه در ابتداي تيتراژ هم آمده بود، اين برنامه به استادان بزرگ موسيقي ايران مرتضي محجوبي و محمودي خوانساري تقديم شده بود.
 
بر اساس اعلام آرش نصيري، 4 گروه حاضر در فينال طي 9 برنامه مقدماتي و نيمه‌نهايي برگزار شده در سال 95 و از بين حدود 30 گروه شرکت‌کننده برگزيده شده بودند.
 
اولين گروه شرکت‌کننده، گروه سکوت (آرتيمان) بود. اعضاي گروه امين يساولي (خواننده، نوازنده عود، سرپرست و آهنگساز گروه)، نويد عرب (نوازنده سنتور)، رهي رحماني (نوازنده گيتار) و داوود فرشچيان (نوازنده پرکاشن) بودند. استاد بهمني، ضمن تشکر از اجراي گروه اين نکته را بيان کرد که موسيقي دروني شعر چندان مورد توجه قرار نگرفته است. حسام‌الدين سراج هم به اجراي زيبا اما با تحرير و بيان متوسط اشاره کرد. استاد شهبازيان گروه را گروه اصيل ايراني در نظر نگرفت و به اعتقاد ايشان بيشتر زمينه نوآوري در کار اين گروه مطرح بود و در تلفيق داراي اشکالاتي بودند اما در ‌‌نهايت صداي گروه صداي خوشي بود.
 
پس از اين اجرا کليپي به ياد زنده‌ياد دکتر افشين يداللهي پخش شد که منتخبي از لحظات دو بار حضور او در برنامه هزارصدا به عنوان داور بود. در بخشي از اين کليپ که مربوط به حضور اين هنرمند فقيد در برنامه هزارصداي سنتي دهم تيرماه سال 95 در کنار سالار عقيلي و کيوان ساکت بود، فيلمي از تنبک‌نوازي يداللهي در 20 سال قبل از آن پخش شده بود و بعد از آن او درباره سابقه نوازندگي و تدريس پيانو سخن گفته بود.
 
گروه دوم شرکت‌کننده در برنامه، «ابريشم» بود. اعضاي گروه‌ هادي آشتياني (خواننده)، مسعود صالح کرماني (نوازنده ني)، سعيد اشتري (نوازنده رباب)، رضا بهاج (نوازنده کمانچه)، حسين مويدي (نوازنده سنتور)، عليرضا آشتياني (نوازنده تنبک) و فرشيد خويي‌وند (سرپرست، آهنگساز و نوازنده تار) بودند. از نظر بهمني، اين گروه ايراداتي از جمله حشو و اشتباه‌خواني در شعر داشتند. سراج به ضعف در کوک ساز‌ها و ايراد در تقطيع‌ها اشاره کرد. شهبازيان نيز به کوک نامناسب ساز‌ها اشاره کرد و اين نکته را بيان کرد که جواب آواز، شاخصه مهم موسيقي اصيل ايراني است که در اين گروه زياد به آن توجه نشده بود.
 
پس از اجراي گروه دوم، ويژه‌برنامه نکوداشت بانو فخري ملک‌پور برگزار شد. در اين ويژه‌برنامه، فيلمي از پيانونوازي شنيدني اين بانوي موسيقي ايراني پخش شد که در بخشي از آن، مهران مهرنيا با تنبک ايشان را همراهي کرده بود. پس از تشويق فراوان حضار و پاسخ‌گويي ملک‌پور به آن‌ها، آرش نصيري از سيدعليرضا ميرعلي‌نقي دعوت کرد تا درباره فخري ملک‌پور سخن بگويد. ميرعلي‌نقي درباره او گفت که ايشان فقط يک پيانونواز اصيل ايراني نيست، بلکه يادگار خلق و خوي والايي است که امروزه کمتر نظير آن را مي‌بينيم و اين نکته را هم بيان کرد که ايشان در مقوله پيانوي ايراني، تاثيرگذار‌ترين فرد است.
 
گروه شرکت‌کننده سوم «نواي خيال» بود. اعضاي گروه حسين پيرحياتي (خواننده)، پرستو احمدپور (همخوان)، خشايار پنبه‌ئيان (نوازنده تار)، پرهام کوچک (نوازنده تمبک) و جهانبخش احمدپور (سرپرست، آهنگساز و نوازنده تار) بودند. بهمني در مورد شعر خودشان که توسط اين گروه اجرا شد سخن نگفت اما در مورد در جريان گذاشتن شاعر حاضر صحبت کرد. سراج از اجراي اين گروه بسيار لذت برد و از توناليته صداي خواننده و تحويل شعر و بيان و تحرير و ريتم بسيار راضي بود و اين نکته را بيان کرد که خلاقيت و نوآوري در کنار استفاده از رديف هم مورد توجه‌شان بوده است. استاد شهبازيان هم بسيار راضي بود و تار نوازي سولوي جهانبخش احمدپور را مورد تحسين قرار داد.
 
آخرين گروه شرکت‌کننده، «اديب» بود. اعضاي گروه حامد بالنده (نوازنده سنتور و سرپرست)، عابد خدامي (نوازنده کمانچه)، شهريار جعفري (نوازنده عود)، امير افتخاري (نوازنده تنبک) و اميد آزاک (خواننده) بودند. بهمني به گروه در زمينه انتخاب شعر‌هايشان که از دکتر مصفا و حسين منزوي بود، تبريک گفت و اين نکته را مطرح کرد که کاري را انتخاب کنند که دلخواه زمانه فعلي باشد. سراج به اين نکته اشاره کرد که لحن و توناليته در شروع خوب نبود و بيان متوسط بود و صداي خوب خواننده اسير شعر شده بود، اما کار گروه خوب بود. استاد شهبازيان نيز از نوع تلفظ شعري ايراد گرفت و از صدا و تحرير خواننده ابراز رضايت کرد.
 
در انتهاي برنامه، «مهيار شادروان» خواننده و مدرس نام‌آشناي موسيقي ايران که به عنوان خواننده ميهمان حضور داشت، آوازي روي شعري از زنده‌ياد قيصر امين‌پور با مطلع «مي‌خواهمت چنان که لب تشنه آب را» خواند و سپس تصنيف زيبايي از زنده‌ياد اکبر محسني را به همراه نوازندگي پيانوي احسان آنالويي و ويولن‌نوازي فريبرز فرهنگ‌مهر اجرا کرد و حضار را تحت تاثير قرار داد.
 
در پايان برنامه استاد فريدون شهبازيان به نمايندگي از هيات داوران گروه «نواي خيال» را به عنوان گروه برگزيده معرفي کرد و به اين ترتيب، اين گروه به عنوان بر‌ترين گروه موسيقي در سال 1395 انتخاب شد و سرپرست آن «جهانبخش احمدپور» لوح تقدير را از دست بانو فخري ملک‌پور دريافت کرد.
 
همچنين در پايان هر اجرا، هر چهار گروه، لوح تقدير برنده شدنشان در برنامه‌هاي مقدماتي را از دست داوران دريافت کردند.
 
ميلاد کيايي، محمدرئوف قنبري، جواد بطحايي، رحمت شاکري، مهران مهرنيا، بامداد فلاحتي، مهيار مشفق و گلرخ حافظي از جمله ميهمانان اين برنامه بودند.
 
طبق اعلام «آرش نصيري» مدير و مجري هزارصدا، بخش سنتي اين برنامه تا پايان سال، ساعت 18 اولين چهارشنبه هر ماه برگزار خواهد شد. همچنين برنامه بعدي هزارصدا، فينال بخش پاپ براي انتخاب بهترين خواننده پاپ در سال 1395، ساعت 15 پنج شنبه 21 اردي‌بهشت در سالن اصلي فرهنگسراي ارسباران برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۳۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۱۰ برنامه شاخص طی هفته بسیج سازندگی در کازرون

ایسنا/فارس فرمانده سپاه کازرون از اجرای ۱۱۰ برنامه شاخص هفته بسیج سازندگی در این شهرستان خبر داد.

حسین حیاتی امروز، ۱۲ اردیبهشت در جمع خبرنگاران گفت: همزمان با هفته بسیج سازندگی و در بازه زمانی ۱۵ الی ۲۱ اردیبهشت‌ماه بیش از ۱۱۰ برنامه شاخص توسط سپاه کازرون در این شهرستان اجرا می‌شود.

وی با اشاره به شعار سال اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال، بیشترین تلاش مشارکت دادن مردم در برنامه‌های بسیج سازندگی است که همه برنامه‌ها با محوریت مردم انجام خواهد شد.

فرمانده سپاه کازرون از اعزام بیش از ۹۷ گروه جهادی با حضور ۵۰۰ نفر جهادگر برای ارائه خدمات در امورات فرهنگی، آموزشی، علمی و ورزشی به مناطق کم برخوردار این شهرستان خبر داد.

حیاتی در ادامه برخی از برنامه‌های شاخص این هفته را دیدار بسیجیان گروه‌های جهادی با امام جمعه شهرستان، برگزاری میز خدمت، ساخت و مرمت مسکن محرومین، افتتاحیه پروژه محرومیت‌زدایی، اعزام تیم دامپزشکی جهت واکسیناسیون دام و طیور به روستاها، ویزیت رایگان و پایش سلامت و.... اعلام کرد.

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • ساماندهی ۵۲۰۰ گروه جهادی در فارس
  • داستان خواننده عاشقی که سال ها صدایش به اسم فریدون فروغی پخش می شد (فیلم)
  • قابلیت جدید واتساپ که حتی تلگرام هم آن را ندارد!
  • خیال بارسا راحت: پدری ۲۰۲۱ تکرار نخواهد شد
  • اجرای ۱۱۰ برنامه شاخص طی هفته بسیج سازندگی در کازرون
  • کنسرت مشترک سامان احتشامی و عمران فروزش در تالار رودکی
  • یادمانی برای مرحوم غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • یادمان غلامحسین بنان در فرهنگسرای ارسباران
  • نصرالله شیرین‌آبادی، نوازنده موسیقی درگذشت